Wat is Tarwekiemolie

Wat is Tarwekiemolie

Wat is tarwekiemolie?

Tarwekiemolie wordt koud geperst uit de kiemen van tarwekorrels. Tijdens het proces van persen zal er geen warmte aan te pas komen, want de koude persing zorgt namelijk voor de beste resultaten. Naast warmte heeft ook licht een nadelige invloed op de belangrijke eigenschappen van tarwekiemolie. De olie staat als een wondermiddel bekend doordat het over specifieke bestanddelen beschikt, waaronder een zeer hoog gehalte aan vitamine E. Dat is ook een van de redenen waarom tarwekiemolie gebruikt wordt om de vruchtbaarheid te verhogen om zwanger te worden, maar het middel heeft nog veel meer positieve effecten door de aanwezigheid van specifieke bestanddelen.

Waar kan ik tarwekiemolie kopen?

Je kunt goedkope tarwekiemolie kopen bij o.a. kruidvat en etos.  Koudgeperste, biologische tarwekiemolie koop je bijvoorbeeld bij Holland and Barret,  je natuurvoedingswinkel, of online via deze site.  Je koopt hier de beste kwaliteit tarwekiemolie met korting tot 30 %.  Ook voor je voedingssupplementen, omega 3, 6, 9 olie,

gezonde proteineshakes en andere gezondheidsproducten.

Bestanddelen tarwekiemolie

Vitamine E is een van de belangrijkste bestanddelen van tarwekiemolie, dat verder onder meer over het bestanddeel octanasol beschikt. Dit bestanddeel heeft als eigenschap de energie en kracht in het lichaam te vergroten en leidt tot een verbeterd uithoudingsvermogen. Ook wordt de weerstand tegen stress verhoogd en heeft het een positieve invloed op de verbetering van de hartslag. Tarwekiemolie wordt ook als een natuurlijke antioxidant beschouwd, waarmee het cholesterolgehalte op peil kan worden gehouden en de cellen in het lichaam beschermd en vernieuwd worden. De heilzame krachten van tarwekiemolie worden verder ontleend aan de bestanddelen van onverzadigde vetzuren, zoals linolzuur. Arachidonzuur en linoleenzuur.

Waarvoor wordt tarwekiemolie gebruikt?

Tarwekiemolie kan voor verschillende problemen uitkomst bieden, zoals voor vrouwen met problemen op het gebied van vruchtbaarheid en innesteling, maar ook voor mensen die te maken hebben met een droge huid. Tarwekiemolie kan door de specifieke bestanddelen en eigenschappen zelfs uitkomst bieden om littekens op een efficiënte te behandelen. Verder zijn de algemene eigenschappen dusdanig dat tarwekiemolie door iedereen als aanvulling op voeding kan worden gebruikt om meer energie te krijgen en de weerstand te verbeteren. In de meeste voedingspatronen is er namelijk sprake van een tekort aan belangrijke voedingsstoffen en vitaminen, zoals vitamine E.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *